">
    
 


Tratamentul  cu laser al TRANSPIRATIEI EXCESIVE (tratamentul laser a HIPERHIDROZEI).

Transpiratia reprezinta una dintre functiile vitale ale  organismului uman contribuind la racirea si reglarea temperaturii corpului.

Trasnspiratia se manifesta prin eliminarea cu ajutorul glandelor sudoripare a sudorii, un lichid cu concentratie crescuta in NaCl si cu un miros deranjant.

Un inconvenient de natura estetica este aparitia petelor de sudoare pe haine in  zonele afectate .

Zona  in care se elimina cea mai mare cantitate de  sudoare este regiunea axilara (zona subbratului).
Cresterea anormala a transpiratiei reprezinta o disfunctionalitate(boala) sistemica sau locala favorizata printre altele de boala secolului XXI stresul, prezenta la ambele sexe,  amplificandu-se in timpul sezonului cald.

De-a lungul timpului s-au incercat mai multe metode de ameliorare a acestei probleme cu rezultate mai mult sau mai putin satisfacatoare ca: igienizarea in exces a zonei, purtarea de imbracaminte confectionata din materiale naturale cu efect absorbant crescut, folosirea de deodorante antiperspirante,etc.

O solutie pentru rezolvarea satisfacatoare a acestei probleme  este injectarea toxinei botulinice (botox) in zonele cu tranpiratie crescuta avand ca rezultat paralizia glandei injectate. Unul dintre inconvenientele majore a acestei metode, este rezultatul temporar deci necesitatea repetarii procedurii la o perioada de 4-7 luni, automat crescand costurile.

Folosirea laserului Nd-Yag cu o lungime de unda de 1064nm in tratamentul transpiratiei excesive este o noutate absoluta pentru Romania.
Metoda este practicata in romania  exclusiv in Clinicile Diantus Estet si ofera rezultate permanente doar printr-o singura interventie, deci costuri automat scazute .

Metoda este o interventie minim invaziva, se executa in ambulator cu anestezie locala si nu necesita timp de refacere.
Principiul procedurii consta in distrugerea glandelor sudoripare hiperfunctionale din regiunea axilara dupa o prealabila identificare a localizarii acestora prin testul cu iodina.
Rezultatele sunt permanente, in rare cazuri fiind necesara reiterventia pentru corectie.

Pentru mai multe informatii adresati-va personalului clinicii!

     


 
  Este dureroasa liposuctia laser?

  Cat timp se mentine efectul operatiei?
Tratamentul Hiperhidrozei (transpiratie excesiva) prin lipoliza laser.